Addon groot succes: meer dan 1 miljoen greenchecks binnen vier maanden!

Wat op 6 december 2010 begon met enige tientallen checks per dag, is binnen een paar maanden tijd uitgegroeid tot een serieuze zaak: per dag doen cleanbits-gebruikers tussen de 15.000 en 20.000 greenchecks via de Firefox en Chrome 'The Green Web Addons'. In totaal zijn er al meer dan 1 miljoen greenchecks uitgevoerd in vier maanden tijd.

Het tempo gaat alleen maar omhoog: we hebben een bedrijf gevonden (http://www.infracom.nl) wat voor een klein prijsje de IE-versie van de addon gaat bouwen. Ook de Safari-versie is onderweg.

Het Nederlandse deel van de checks bedraagt grofweg 1 op de 10: doordat de addons installeerbaar zijn vanaf de Mozilla en Chrome-sites, zijn veruit de meeste gebruikers afkomstig uit andere landen.

Eerlijk gezegd was de inhoud van de greencheck-database (met focus op NL, DE, BE, UK & USA) daar niet echt op voorbereid. Momenteel worden er sponsor-gesprekken gevoerd ter oprichting van een internationale stichting (The Green Web Foundation) die de komende jaren ervoor gaat zorgen dat er een wereldwijd platform komt voor de verdere ontwikkeling van de groene hosters-database en bijbehorende gebruikerstools.

Wordt spoedig vervolgd!

René en Arend-Jan